Sivut

7.12.13

YLE: Peruskoulu pulassa

Peruskoulu on ollut vime viikkoina enemmän tai vähemmän otsikoissa eikä ainoastaan Pisa-tulosten julkistamisen vuoksi, vaan laajemminkin on lähdetty selvittämään, miten tulevaisuuden koulua tulisi rakentaa. Keskusteluissa on ollut mukana myös vantaalaisia kouluja, opettajia ja oppilaita. 

A-studioTalkin vieraina oli 5.12.2013 opetusministeri Krista Kiuru (SDP), kasvatustieteen professori Pasi Sahlberg, vuoden luokanopettaja Kai-Ari Lundell sekä Pyynikin koulun yhdeksäsluokkalainen Jesse Kosonen. Keskustelun aiheena oli peruskoulu pulassa. Keskustelun lomassa vierailtiin myös Hämeenkylän koulussa, jossa oppilaat ja rehtori Pasi Majasaari kertoivat myös mielipiteitä toimittajien kysymyksiin aiheesta.

Esitys on katsottavissa Yle areenan sivuilta: http://areena.yle.fi/tv/2072962 

Aamu-tv:ssä Pisa-tuloksia ja perusopetusta pohdittiin 3.12.2013 opettajien Pekka Peuran ja Tiina Korhosen sekä oppilaiden Veera Antttila ja Tuulia Eloranta kanssa. Keskustelun aiheena oli, miten opetusta pitäisi uudistaa, jotta koululaisemme edelleen pärjäisivät?

Esitys on katsottavissa Ylen sivuilta: http://yle.fi/uutiset/suomen_pisa-menestys_hiipuu/6965201

Myös Yle Puheen iltapäivässä pohdittiin 19.11.2013, mitä koulussa oikein tapahtuu. Studiossa keskustelivat vuoden luokanopettajaksi valittu Kai-Ari Lundell ja fysiikan ja matematiikan opettaja Pekka Peura.

Keskustelu on kuunneltavisa Yle siuvilta: http://areena.yle.fi/radio/2089191

Sirpa Ahde

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti