Sivut

26.3.15

Animaatio-flow tabletein

Keskiviikkona 18.3. järjestettiin kevätkauden toinen animaatiopaja, tällä kertaa Vantaan kansainvälisellä koululla. Molemmat kevään pajat tulivat täyteen nopeasti, joten toivottavasti tämä kirjoitus hieman helpottaa koulutusvajetta. Ensi syksynä on luvassa lisää koulutuksia ja verkkopedoilta voi kysellä aiheesta, kun vierailevat kouluillanne.
Pajan kulku lyhyesti:


  • Aloitus klo 13.05: Laura Korpela esitteli muutaman oppilaidensa tekemän animaation ja katsoimme myös Petri Lassin oppilaiden (7. lk) tekemän Suomen historia -aiheisen animaation.   • Esiteltiin pikaisesti animaatio- ja videoeditointiohjelmien käytön perusteet. 
  • 13.35: Opettajat ottivat muovailuvahat tai muut animoitavat esineet ja suunnittelivat sekä kuvasivat animaation Clayframes lite -sovelluksella.
  • Kun Clayframesilla oli ensin tehty varsinainen animaatio, eli kuvia peräjälkeen, siirrettiin animaatio Videopad free -editointiohjelmaan, jossa viimeisteltiin elokuvaksi: lisättiin tekstityksiä, musiikkia, ääniä. Julkaisukelpoista musiikkia etsimme osoitteesta www.jamendo.com ja äänitehosteita mm. www.papunet.net istä ja googlettamalla ”free wav”.
  • 15.30: Siirsimme kunkin opettaja(ryhmä)n valmiit animaatioelokuvat tietokoneelle usb-piuhalla ja katsoimme animaatiot. Joistakin jäi musiikkiraidan tekijän nimi mainitsematta, mutta tässä kooste:


Summarum: Jos opettajat pystyivät tähän 2,5 tunnissa, mihin kaikkeen oppilaasi pystyvätkään?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti