Sivut

6.11.14

Kohta kaikki koodaa: KoduKohinat 4.-6.11.2014

Tällä viikolla Vantaalla järjestettiin KoduKohinat - koodaustapatuma lapsille ja heidän vanhemmilleen. Ilmoittautuminen Kohinoihin tuli täyteen muutamassa minuutissa, uskomaton suoritus!
Ensimmäisenä iltana tila täyttyi iloisesta puheensorinasta, kun lapset vanhempineen alkoivat rakentaa omaa pelimaailmaansa. Mutta mikä ihme on Kodu? Kodun avulla on mahdollista rakentaa pelejä yksinkertaista visuaalista ohjelmointikieltä käyttäen. Kodu toimii tietokoneen ja Xboxin välityksellä, ja sen voi kuka tahansa ladata Kodun verkkosivujen kautta ilmaiseksi. Kodu opettaa lapsille ongelmanratkaisutaitoja, tarinankerrontaa sekä tietenkin ohjelmointia.
Kiinnostusta koodaukseen on selvästi ilmassa. Tähän kytevään kiinnostukseen on syytä tarttua. Pianhan ohjelmointi on jo opetussuunnitelmassa, joten vastaavia tapahtumia tullaan varmasti jatkossa näkemään lisää.

Keväällä on luvassa seuraava kaikille avoin tapahtuma. Kodu-kiertueen teemana keväällä on KoduKup, joka on euroopanlaajuinen Kodu-ohjelmointikilpailu 6-16 vuotiaille. Jokaisesta maasta kilpailuun lähetetään yksi peli ja finaali järjestetään jossain päin Eurooppaa syksyllä 2015. Kevään tapahtuman tarkoituksena on hioa työn alla olevat pelit siihen kuntoon, että niillä on mahdollisuus voittaa KoduKup! Tästä tullaan kertomaan lisää keväällä.Lapset rakensivat pelejään innoissaan, toisiaan auttaen ja neuvoen. Tässä vielä lopuksi muutamia kommentteja, joita illan aikana lasten suusta kuulin:

On ollut tosi kivaa. Olis kiva, jos ite oppis tekeen pelejä.

Mun mielestä on kivaa liikuttaa tota tyyppiä.

Oon oppinut tosi paljon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti